Burger w Meat Warsaw

By | October 23, 2017
Burger w Meat Warsaw
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Meat Warsaw odwiedzam z bratem w niezbyt przyjemny, deszczowy październikowy dzień. Ze względu na pogodę ludzi w środku nie ma za dużo. Siadamy więc i niemal od razu pojawia się kelnerka. Wiemy już, co zamówić więc dwie minuty później oczekujemy już na swoje dania, popijając piwo (polecam 14-dniowe, niepasteryzowane piwo Tyskie).

Zamawiamy 2 burgery (jest tylko jeden rodzaj do wyboru), chilly cheese steak i glazurowany boczek.  Na początku pojawiają się burgery. Wyglądają bardzo ładnie i okazale. Są wysokie, co powoduje, że je się je trochę ciężko. Po ściśnięciu ich udaje się zjeść połowę, drugą jem już, używając noża i widelca. To nieistotne. Bo burger jest po prostu idealny. Zostaliśmy zapytani o stopień wysmażenia i wybraliśmy medium. Takie też je dostaliśmy. Wołowina jest lekko różowa, ale nie zabita. Smakuje wybornie, dość nietypowo. Bardzo mocno i ciekawie doprawiona, nie potrafię określić jakimi przyprawami, ale smak jest wyjątkowy. Do tego genialna, słodka konfitura z czerwonej cebuli, ser mimolette, salsa pomidorowa i sos blue cheese. Celowo nie wspomniałem o ogórku, a ten jest również niesamowity. Lekko słodki, ale zarazem ostry. Jadłbym kilogramami. Ogólnie – burger to bardzo, bardzo udana kompozycja i jak dla mnie na pewno w TOP3 burgerów w Warszawie.

Koniecznie dodaj swoją opinię :

Komentarze :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *