Burger Mistrzowski z McDonald’s

By | May 26, 2016
Burger Mistrzowski z McDonald’s
1 vote, 5.00 avg. rating (96% score)


mcdonalds2To pierwsza chyba recenzja burgera z klasycznej sieciówki .. ale burger to burger. Są lepsze i gorsze, ale to burgery. A o to tu chyba chodzi?

Tak więc tuż po wprowadzeniu nowej oferty sezonowej w McDonaldzie przyszło mi spróbować Burgera Mistrzowskiego. Generalnie nie jestem fanem burgerów Mcdonaldowych. Nie że są złe. Ale po prostu takie sztuczne a wyjątkowo nie pasują mi bułki. Nie moja bajka. Mięso też zabite, jednak wolę średni stopień wysmażenia. Ale nie mam pretensji. Takie wymogi, procedury itp.

Burger Mistrzowski to podwójna porcja wołowiny z topionym serem Cheddar, aromatyczne pomidory, sałata Lollo Bionda i czerwona cebula oraz pyszne marynowane buraczki w towarzystwie sosu musztardowo-chrzanowego i musztardy. Całość w wyjątkowej, pszennej bułce.

I trzeba przyznać jedno – zagrało to nieźle. Przede wszystkim dobrze zrobiła zmiana bułki. Tu już jest nieźle i bułka bardziej smakuje jak bułka z klasycznych slowfoodowych burgerowni niż z fastfoodowych. Nie jestem pewien ale czy to nie jest buła którą można wybrać w Create Your Taste? Mi pasowała . Jak reszta? Poprawnie. Całkiem niezła kompozycja sosów (choć może przydałoby się trochę więcej pazura musztardzie – może jakaś ostrzejsza?), warzyw i mięsa. Mięso smakuje jak każde w McDonalds. Ciężko coś więcej dodać. Ale całość broni się smakiem. Zjadłem bez frytek i byłem najedzony ale w sumie kosztowało to kilkanaście złotych więc 1/2 do 2/3 ceny burgerów slowfoodowych. Dokładając drugiego lub frytki byłbym napchany po korek.

Słowem – jak na McDonalds bardzo dobre, jak na burgera ogólnie nawet ok a może i ciut więcej. Przyznam że chyba nawet powtórzę tę kanapkę przy okazji. A zazwyczaj tego nie robię.

Żeby jeszcze można było wybierać stopień wysmażenia mięsa to już by było zupełnie super.

mcdonalds1

Koniecznie dodaj swoją opinię :

Komentarze :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *